BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, July 19, 2010

cupcake class:what an experience!

Last Saturday,i went to cupcake class with kak cujie,my office mate..class tu patutnye stat kul 10 tp kitorg dtg lmbt la plak,dlm kul 10.20..huhu..sbbnye sy sesat la time nk g jemput kak cujie tu..hik3..


Time smpai2 tu,cikgu pon ajar la kami semua..starting from baking (ade dua recipes which is butter cake & also chocolate cake) smpaila ke deco2..sy sgt2 excited tau nk cube kt umah..baking ni simple je..mcm kite baking kek yg bese2 tu..hehe..yg complicatednye time nk buat decoration pada cupcake itself..kitorg blaja buat fondant..first2 kitorg blaja how to make rose..agak komplikated & kita perlu fokus & teliti sgt2..byk tau teknik dia..pastu wat bear n butterfly..byk bnde yg sy blaja tau on dat day..pas wat fondant,kitorg blaja wat buttercream plak..cm besela kene gune piping bag untuk wat deco2 tu..nozel plak ade mcm2 jenis n ikut numbering dia..if untuk writing,kita kene gune nozel nmber 1 or 2 & mcm 2 lg la..nk btau sume kt cni xbleh la..dah lupe..huwa3..

Sy dapat buat 12 cupcakes with different decoration which is a combination of fondant & buttercream..sape yg kreatif mmg la best,sy ni x kreatif so xdela cun sgt kan deco cupcake sy tu..kui3..kepuasan tu mmg terase la..pastu bile bw blk umah, mama sy memuji plak..besnye & sgt2 terharu dgn pujian mama..thanks mama!nanti bleh kak long buat bisnes & promote mama punye choc moist tu..hihi..

So kepada sape2 yg berminat nk wat cupcake,g la blaja tau..skg ni byk kelas2 & bayaran berpatutan..hehe..
bile dh expert boleh korg plak yg buat kelas..hahaha..

1 comments:

Adahjay said...

hehe nice! u shud make one for me!!!